Mevsim Değişimleri En Kötüsü (Duyuru da İçerir)

Crohn'umun en çok hareketlendiği aylara hoş bulduk. Hepimiz için geçerli bir durum bu aslında mevsim geçişlerindeki dengesizlik bizi de rahatsızlığımızdan vuruyor ama özellikle de sonbahar. Bilmiyorum herkes aynı şeyleri mi yaşıyor ancak beni özellikle Eylül ve Ekim aylarında vuruyor Crohn o aylarda da beni hırpalamasına izin verirsem(yediğime, içtiğime dikkat etmezsem), yazın o çok sıcak günlerine kadar devam ediyor üzerimdeki iktidarı.



Sürekli ne yiyip ne içtiğime dikkat ettiğimden bahsederken, zannetmeyin ki ben de çok disiplinliyim. Ayda kendime bir maksimum iki kez ben de izin veriyorum kaçamak için, ama daha fazlasına izin verdiğim/iz anda zaten vücudumun güçsüz kaldığını ben de farkına varıyorum; hele de bu aylarda. Normalde yaz boyu her ay KFC yada Arbys'den bir menü yiyordum, çok şükür de bir sıkıntı yaşamıyordum. Ama geçenlerde Arbys den bir menü yememle ağrılanmam bu ağrıların 2 gün sürmesi de beraberinde geldi, tek suçu Arbys'de bulmadım elbette en büyük suçlu da Ekim. Onun o bir sıcak bir soğuk dengesiz hali beni her şeyden daha çok vuruyor. Bir gün ayaklarım üşüse ertesi güne ağrısız çıkamıyorum. Dikkat edin kendinize hele de Eylül ve Ekim aylarına, dökülen yapraklar gibi dökülmeyin siz de.

Bu yazı daha öncekilerden daha farklı, öncelikle bu ayların hepimiz için ne kadar yorucu olduğunu herkesle paylaşmak istedim; sonrasında da aslında okuyanlarla paylaşmak istediğim bir şey var: Daha önceki yazılarımı okuyanlar bilirler; kefiri düzenli tükettiğimde vücudumun daha dirençli olduğunu söyledim. Hatta ben ve bu rahatsızlığın en kötü süreçlerini benimle geçirmiş insanlar beni kefirin iyi hale getirdiğini düşünüyoruz. Geçenlerde baktım kefirim o kadar çoğalmış ki, bana fazla gelir olmuş. Bu yüzden eğer denemek isteyen, kullanmak isteyen varsa benimle iletişime geçerse kendilerine kefir ulaştırmaya çalışırım.

Yorumlar

  1. Merhaba Bilge
    Crohn's hakinda yazdiginiz gunlugu daha dun kesfetim ve kefir hakinda daha ilk defa burda ogrendim. Basladim arastirmaya ve kesin bemde deniyecem ve umarim 12 yasondaki ogluma yarari olurda su an ki alevlenme biraz diner. Gercekden butun kalbimle tesekkur ederim boyle bir blog yazdiginiz icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Melisce,

      Çok üzüldüm o ağrıları çekmek için çok küçük 12 yaş. Allah kolaylık versin süreç benim için bile çok zordu özellikle de psikolojik olarak. :( Eğer istanbuldaysanız size kefir ulaştırabilirim, benimki söylediğim gibi çok fazlalaştı.

      Sil
  2. Teşekkur ederim istanbulda deyiliz. Ben internet üzeri kefir siparis verdim hadi bakalim hayirlisi. Bu hastalik cok zor sadece bunu yasiyan anlar. Allah seninde yardimcin olsun ve savaşmaya devam....

    YanıtlaSil
  3. Oğlunuzla ilgili beni de haberdar ederseniz çok mutlu olurum. Çok üzüldüm onun için.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, Ben de 2006 yılından beti crohn hastasıyım. Sizin blogu okuduktan sonra kefir içmeye başladım ancak hazır alıyorum, ama siz de hala fazla mevcutsa ve bana gönderme imkanınız varsa çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tabiki gönderirim, siz bana mail adresinizi yazın oradan haberleşelim

      Sil
  5. Böyle bir bloğa rastladığım için çok mutluyum😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ise yarıyor olduğu, yalnız olmadığımı hissettiğim için mutluyum.

      Sil
    2. Malesef bende 2005 den beri chron hastasiyim ve agrilarim bu aralwr cok var

      Sil
    3. Üşümemeye dikkat edin mutlaka her şeyden önce, kişisel tavsiyem bu. Ayrıca aşağıda linkini verdiğim postu da okumanızı kendinize iyi gelen ve gelmeyenler doğrultusunda benim listemi kendinize uygun hale getirip diyeti uygulamanızı tavsiye ederim:
      http://crohnlunungunlugu.blogspot.com.tr/2015/04/crohnum-tamamen-iyilesti.html

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Humira ile 2 yılın ardından

Tebrikler Humira'yi Bırakmaya Hak Kazandınız!